måndag 22 februari 2010

Ledig vecka, nyårsfirande

15 - 19 februari
Eller ledigt??
Peter får jobba lördag, söndag istället och 7 dagar sen istället, för det är så alla andra kineser gör också, stackarn. men man får ta seden dit man kommer...
Måndagen var vi och bowlade med goda vänner. Det var vi och den familjen och inga andra, men det kan jag förstå, hutlöst dyrt. Sedan fanns det klot där det fattades bitar i, så det var ju lite spännande. Men vi hade kul och vi var och åt på blue frog efteråt..
Tisdagen åkte vi till tv-tornet, förmodligen helt fel dag att åka dit, när alla kineser är lediga och har pengar. Systemet funkar så här i Kina att dom får dubbel lön innan kinsiska nyåret. Peter försökte förhandla sig till det, men lyckades inte få igenom det...=) Iallafall för att återgå till tv-tornet så fick vi vänta i kö i ca en och en halv timme innan vi kom upp..Underbart. Kände sig som apa i bur runt alla kineser som skulle ta kort på våra barn. Men Melker tyckte det var spännande när vi var uppe i tornet och gick ut på glasgolvet utan tvekan.
Onsdagen var vi hemma, var och badade lite, bakade semlor som vi bjöd några av våra svenska vänner här. Dom hade lyckats då tag på melodifestivalen delfinal ett som vi fick låna, ingen var gladare än jag. Vet inte vad det var för speciellt denna natt men det var väldigt mycket raketer denna natten.
Torsdagen åkte vi till en outlet och tittade lite, ett kort besök sedan var vi hemma resten utav dagen
Fredagen åkte vi till IKEA och köpte en säng till Melker bl.a
Det har varit en väldigt skön ledighet, när vi tagit tagit dagen som den kommer, och haft långa sovmorgonar
Lördag och söndag har Peter jobbat och jag och barnen har varit ute och lekt hela helgen i underbart vårväder..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar