torsdag 13 augusti 2009

Tillbaka till Kina

15 augusti
Hur lääänge ska jet flighten sitta i... Inatt somnade Melker 00.30...taaah
Elsa somnade i skaplig tid 22.30, men då har jag försökt natta henne sedan 21.00.
Nu gick vi upp i ottan idag, 07.30 släpade jag upp dom, så nu hoppas jag på bättre tur idag/ikväll.
Idag hade trädgårdsarbetarna förmodligen stora röjningsdagen utanför vårat. Melker tittade på med stora ögon, som ni vet är han helt fachinerad av allt vad trimmer, gräsklippare m.m.
han ville gärna hjälpa till, men det fick jag förklara för honom att det inte gick, men då undrade han var gräsklipparna står sedan när dom kört färdigt. Då fick vi gå iväg och titta efter det. Vi tittade runt i området ett tag och till slut hittade vi. Trädgårdsarbetarna undrade så klart vad vi gjorde där, och förklara det på kinesiska det gick ju inte. det verkade som inte det hörde till vanligheterna att ljusa barn var där och hälsade på...nu vet Melker vart han har gräsklipparna i fortsättningen.
Gick hem efteråt och hämtade badkläderna och gick till poolen en stund.

14 augusti
Melker var och hälsade på sitt dagis idag och han fick träffa alla sina nya dagiskompisar. Kan ni tänka er att vi har sådan tur att det finns en flicka som kommer från Sverige i samma klass. det kommer vara ett gott stöd för Melker. Det kändes väldigt positivt och jag tror det kommer bli jättebra för honom. Lärarna verkade jättebra och lokalen var väldigt mysig.börja på dagis. melker ser verkligen emot att få På kvällen var vi på Ikea och köpte ytterligare lite till vårat kontor, och åt köttbullar såklart...

10-13 augusti
Dessa dagar minns jag bara dimmigt, jetflighten har varit enormt jobbig den här gången, både för oss och barnen.

9 augusti
Så var det dags att åka hem igen. gud vah fort det har gått, vart tog den tiden vägen??
Packade det sista på morgon och åkte till Landvetter. Avskedet ska jag ärligt säga har inte känns så jobbig den här gången, för man vet att det är lika lång tid som vi var bort första tiden som det är denna gången innan vi är hemma igen.

8 augusti
Var först på morgonen hos Ulrik, det vill säga i vårat hus och pratade lite, sedan åkte vi till ICA för att handla det sista som vi skulle ta med oss, och så köpte vi med lite gräddfil och sill som vi åt till lunch. På eftermiddagen kom mamma och Emelie och sedan kom Kerstin med familj och Lena med familj också. Åkte till örlen och badade och fikade på eftermiddagen. Härlig solig sommardag i Sverige, inte för jag kan påstå att jag tyckte det var så skön temperatur i vattnet ca 20 gr. vi är ju bortskämda med att nu för tiden ha ca 32 gr i poolen. Lite skillnad...
På kvällen var vi hos Crister och Pernilla och där fick vi blåbärspaj, mums!! jag hade sådan tur att nya meandi kollektionen precis kommit hem till Pernilla. Det var som rena julafton att hjälpa Pernilla att hänga upp det på galjarna =)

7 augusti
Marsstrand.....ljuvligt....vilken fin liten ö....åt brakhotellfrukost, men jag ska ärligt tycka att jag märkte ingen skillnad mot den vi fått hos svärmor och svärfar eller hos mamma =)
Bara lite mer gott om jordgubbar och tropiska frukter. Men en annan som är van vid att äta superfärsk ananas nu för tiden blir ju lite kräsen med smaken....
Vi åkte vidare till Smögen för att strosa på bryggan lite, det tycker vi hör sommaren till att göra, åt lunch där och sedan bar det iväg hem igen. Handlade lite och åkte till bråtagatan hämtade barnen som man längtat gruvligt efter ...=)? och åkte vidare till Örlens badplats. Där kom många av våra vänner ner med sina filtar och picknickkorg. Det blev en supermysig kväll då vi satt och pratade och barnen bada, och man inser vilken skatt man har som har så många goa vänner i Sverige. Livet är härligt!!

6 augusti
Upp i ottan till minizoo, där vi träffade supergravida Emilia och Fredrik och lilla Saga. Melker och Elsa hade lite svårt att förstå att man måste gå försiktigt fram till djurena för att det ville bli klappade. Saga, hon längtade mest efter glass....=)
Sedan åkte vi till svärmor och svärfar och lämnade barnen. Sedan åkte jag och Peter iväg på en kortsemester till Marsstrand över natten. Vi tog första stoppet vid stjärngrillen i Skara. Hade ju ännu inte ätit något på en korvmoje under Sverigevistelsen, det måste vi göra. sedan iväg till marstrand. Gick och myste vid hamnen och var ute och gick vid klipporna och tog fina kort.
På kvällen var vi och åt på Lassemajas krog..

5 augusti
Peter jobbar. Camilla, Engla och Jesper var och fikade på förmiddagen lite. Verkar som Camilla är lite sugen på att komma till Shanghai, det får vi hoppas på. På eftermiddagen när barnen vilat lite gick vi till dagis och hälsade på lite. Birgitta och Victoria var där och hade förtås en massa frågor om hur vi har det. Peter hämtade upp oss och vi åkte till Emelie, Morgan och Milo på kvällen och grillade lite. alltid lika trevligt...

4 augusti
Åkte med familjen Rynning till Hjo en sväng. Gick till lekparken med barnen och busade lite. Vi tog en glass på Elin glassbar, alltid lika gott...mmmmmmums!vi gick och ner till tåget en stund vid hamnen. Sedan åkte vi till Snickaren i Tibro för att äta lunch. På kvällen var vi hos Jossan och Stefan på fika, dom visade stolt bilden från ultraljud på deras lille/lilla knodd som väntas anländas 18:e januari...tillbaka till bråtagatan och titta på allsång..

3 augusti
Packade ihop och åkte tillbaka till Tibro. Stannade till i Skövde och gjorde lite ärenden

2 augusti
Lugn hemma dag hos mormor. Peter kom på kvällen och hade köpt en tv åt mormor. Tittade på sådant vi filmat med videokameran från Shanghai m.m.

1 augusti
Konstigt att vakna upp i det hus som jag växt upp i, för första gången sedan jag flyttade där ifrån. Men den här gången med mina barn...åt en god frukost i klockaregården och sedan åkte vi till mamma. På eftermiddagen åkte jag och barnen på slottgille hos Ingvar och Gunilla på stuga billing( som vi säger).. alltid lika trevligt. Kerstin med familj kom också och Melker hade hejdlöst roligt med William den här eftermiddagen. Det är sådana här tillfällen jag kan tycka att det känns väldigt jobbigt att man bor så långt ifrån sin familj, när man ser hur William och Melker rullar i gräsmattan och killar varandra och gapskrattar. Jag sa till Kerstin där i ett svagt ögonblick.....neeh, Peter får åka själv tillbaka till Kina........men jag ångrade mig strax efter... Vi har det väldigt bra i Kina. På kvällen lekte vi sista paret ut, en härlig tradition.

31 juli
Åkte till klockaregården. Melker var mycket målinriktad och hade absolut sikte på att åka grävmaskin som Micke lovat. Tror att han var lycklig efter det....
På kvällen följde jag med Anette och Micke, Lena och Johan på en föreläsning min morbror Ingvar hade om sitt liv som veterinär. Det var mycket givande och det är alltid lika roligt att höra hans historier.. Melker och Elsa stannade hemma med Emelie och Hanna som varit så duktiga barnvakter att båda barnen sov när jag kom hem. Guldstärna från moster!

30 juli
Gråcellerna jobbar........äh.....kan inte komma ihåg vad vi gjorde denna dag.
Kan det varit denna dag Jennie kom på besök.....mm....isådana fall var det mycket trevligt att träffa henne. hon kommer till oss i Januari som det ser ut....kul!

29 juli
På kvällen var vi grimsryd och åt blåbärspaj....mmmmmmmmmums!
Dom hade en nykomling bland kissarna om jag inte minns fel hette den Helmer...?

28 juli
Liseberg......suck......förmodligen sämsta dagen på året att åka till Liseberg på ........suck......
Resesällskap: Fam Rynning och fam Hermansson/Carlsson och Emelie....mycket trevligt!
Jag tror vi väntade i en timma för att komma in, sedan ca 40 min på varje åkattraktion.
Gissa om Melker prövade mammas tålamod när han absolut skulle åka någon ny slags karusell med cykel/helekopter. Ja, han han väntade så tålmodigt men en annan såg ju nästan mord i blicken när vi var framme.r det tog ca 12 personer som fick plats och väntekön tog ca timman....taaaah!
Ok då, det var Peter som slutligen åkte med honom...

27 juli
Vi grillade fisken på kvällen som vi hade fiskat hos Karin och Helmer dagen innan.

26 juli
Packade ihop och åkte till Tibro. På vägen tillbaka stannade vi till Karin och Helmer (Peters moster), dom bor i ett mycket mysigt hus. Helmer han gör fågelholkar bla och man kan se fina snickerier han har gjort över hela trädgården. Dom har en damm som dom planterat fisk i, så självklart skulle Melker fiska. Han fick napp efter 5 min, inte riktigt någon sport att fiska i den dammen för det finns väldigt gott om fisk där....=)
På kvällen var vi hos Jossan och Stefan och fikade lite

25 juli
Tror Peter fixerat sig vid sin nya systemkamera han köpt. Han ser livet genom en fotolins just nu =)
Men jag kan inte säga annat än att han tar imponerande bilder..

På eftermiddagen var det barnfest i Skarstad som mamma och Anette, Johannes och Emelie var med och arrangerade. Tema: Djur och leva på bondgård för 100 år sedan (tror jag) dom var iallafall klädda i sekelkläder. Melker red på en häst för första gången i sitt liv. Det var spännande tyckte han.

24 Juli
Var på mösseberg med familjen Lundh och mamma och Emelie. Väldigt fint ställe som vi inte varit förut. Dom hade en fin lekpark där och lite smådjur, liknande minizoo i Tibro. Vi hade tagit med lite fika. Grabbarna körde ikapp på trampecyklar....

23 juli
Var på födelsedagskalas hos Irene och Gunnar. Irene 57 år.
Dom intervjuvade oss om Kina. Dom ska i maj åka transibiriska järnvägen tillsammans med min mamma, och slutligen hamna hos oss och planerar för fullt inför det. Det ska bli väldigt roligt att dom kommer och extra roligt att dom tar med mamma på detta. Vilken upplevelse....

22 juli
Crister, Pernilla och Theo, Stella kom till bråtagatan och fikade på förmiddagen. Äntligen fick vi träffa dom. En kortis. Barnen hade blivit så stora.
Vi åkte sedan till mamma och vidare till Jenny Kylén och Alva. Jenny gör alltid grymma tårtverk (nästan) när man kommer dit. denna gång en slags hallonmousse mmm...oooolalah, säger jag bara....Jenny tokkär i en kille från Skara

21 Juli
Gjorde nog säkert något mer vettigare denna dag men.......tänk.tänk.tänk gråcellerna....ääh
Var iallafall ute och gick med Linda på förmiddagen.
Aaah! Vi var hos Marie, Henrik och Linn, Tyra på fika på kvällen. Barnen lekte och hade jättekul
Nej, det gjorde vi inte för det gjorde vi på söndagen.....aah

20Juli
Var hos Emelie och Morgan och fika. Linda och Nellie var där också. Barnen busade och hade kul..
På kvällen var Olle och Ulla på bråtagatan, vi grillade lite. emelie mådde inte bra så jag fick köra hem henne...tyvärr..

19 Juli
Emelie kom till bråtagatan, var hos Sara och Ulrik en kort sväng. Vinkade hej till en genom förkyld Kicki också.

18 Juli
Idag har Melker gjort något väldigt spännande, nämligen flygit helekopter.
Ja, det är sant, en gång med pappa och en gång med farfar. Vi åkte till en helekoptervisning, då man fick åka med. Vi hade väll inte tänkt att åka med men. Melker han var målinriktad och helt bestämt sa han - Den ska jag åka....vi frågade Vågar du det?? - Det vågar jag helt säkert..... ja så det var ju bara och göra det då...

17 Juli
Överraskningsdagen...hihihihi! och William 8 år!
Klockan 03.40 var vi där. Jag hade en stor klump i magen när jag åkte dit. Ingen visste ju (förutom mamma) och det skulle bli så roligt. Överraskade, det blev dom och kramkalas blev det..självklart blev dom överlyckliga att träffa oss. William hade fått en jättefin fyrhjuling i födelsedagspresent som dom åkte runt med.....hihi roligt...så himla kul att få träffa er igen, som jag har saknat er!

16 Juli
Vilken rolig dag... ha!
På morgonen åkte vi till Linda, Keye och Nellie.
Knackade på dörren.......ingen som kom.....väntade några minuter.....gick runt knuten. Då öppnade Keye fönstret på övervåningen. Jag tror ärligt att han inte riktigt kopplade.....
Öööh LINDA! ropade han Linda tittade ut OOOOOOOOoooohhhohohohoooooohohooho!! hörde man hela vägen ner för trappan och fram till dörren också -Vaaah! ääh det sant????
Oj vah roligt det var att få träffa dom igen!
Åkte till familjen Ahlstrand, ungefär samma reaktion när vi knackade på, kanske lite mer glädjetårar och -Neeeeh, nu binder jag fasst er så får ni inte åka någonstans mer...=) sa Emelie
På eftermiddagen åkte vi till familjen Rynning. Där stod dörren lite på glänt för Tyra hade sin middagslur, så vi sa till Melker att gå in och leka med Linn, vilket han också gjorde.....Hihi...
-Men..???.....Melker??? vad gör du här???!!!
Oj det var skojigt!!
På eftermiddagen åkte vi in för att köpa regnkläder till barnen. Tydligen regnar det i Sverige och vi hade ju inte hittat några i Kina. Så det fick bli stövlar och regnställ. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag valde storlek på stövlarna till Elsa med det blev st 24! dom kan hon nog ha nästa sommar också =)

15 Juli
Hoppsan vi åkte visst till Sverige idag.....=)
Flygresan gick bra. Bara Elsa som visade magen för varje passagerare och gosekrama med flygvärdinnorna. Tog två drickaflaskor och gick in och skåla med första klass och nästan var framme hos piloten vid ett tillfälle.....=)
Sömnen var väll ganska sparsam också...

14 Juli
Grattis mamma!
Det har varit en lucka före det här datumet för att vi inte vågat skriva så mycket för att försäga oss om våran hemliga resa till Sverige, men tiden gick åt mycket till att förbereda oss till att åka till Sverige...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar