måndag 6 april 2009



Måndag 6/4
Underbar vårdag, och helgdag.Vi gick iväg till decathlon (idrottsklädernas ullared), som precis ligger utanför vårat comp.. mycket trevligt ställe, med bra grejer och bra pris framför allt. På eftermiddagen åkte vi med den italienska familjen vi var ute och åt med igår till Central Park som ligger i Pudong. Största parken i Shanghai och det var tydligen inte bara vi som hade sikte däråt när det var 20 grader varmt som det varit idag. Väl framme i bilköer så var det mycket fint, och mycket folk som det är överallt här. Parken byggdes upp för ca 8 år sedan, och det fanns en stor konstgjord sjö inne i parken, små stigar lite här och var och gräsplättar som var smockat med en massa glada kineser som satt och njöt i solen, spelade badminton, kasta freespee eller flög drake. Härlig dag.

Söndag 5/4
Härlig vårdag och vi åkte ut tiil Rachet club och hälsade på. Satt och fikade ute och spelade boll. Elsa kröp omkring och myste i gräset, Melker höll på och påtade och krattade, kan ju inte säga att vi är bortskämda med gräsmattor kring oss där vi bor nu.
På kvällen var vi och åt kinamat med en italiensk och en fransk familj, nära där vi bor. Mycket gott och trevligt, dom tyckte det var kul och titta på när vi peta i oss maten med pinnar. Men med en grinig Elsa i knät, så gav jag upp ganska fort och tog till gaffeln istället.

Lördag 4/4
Vi var och hälsade på en svensk familj som har tvillingar på tre och ett halvt och en dotter på två. Full fart med andra ord. Dom bjöd på grillat och öl, vilket var riktigt gott. Vi träffar nya människor hela tiden och alla svenskar som bor här innan är så otroligt gästvänliga, vi har fullt upp med att hinna med helgerna, för det känns som det dras åt alla håll som vill att vi ska komma och hälsa på, vilket vi tycker är jätte kul.

Fredag 3/4 ELSAS FÖDELSEDAG!
Dagen för Elsa började med att vi sjöng för henne och gav henne välling med denna gången snöre runt vällingflaskan. Sedan öppnades presenterna, Elsa tyckte faktiskt det var väldigt spännande med alla ballonger som vi blåst upp också, så dom var minst lika intressanta som paketen. Efter frukost for i vi iväg till Shanghai aqvarium, vilket var en mycket trevligt utflykt. Dom har världens längsta undervattentunnel där. Där fanns pingviner, hajar, sköldpaddor och alla möjliga fiskar. När vi varit där var vi på Supermall och strosa en stund sedan åkte vi hem och åt tårta. Den gillade Elsa...

Torsdag 2/4
Jag (Elinor) och barnen åkte till greenvalley på barnträff, och tog en lunch efteråt på någon gågata där många västerlänningar är, minns inte vad det hette. När vi kom hem åkte sedan till Carefour med Jossie, vår ayi. Vi var och tittade på en videokamera först som vi tyckte verkade bra och efter att spenderat och diskuterat om den här kameran i en timme och vi skulle slå till, ja då kläckte människan som sålde videokameran att den var slut, och sålde dom inte. AAaaah vad trött man blir, tror detta bara är något som händer i Kina eller? Kunde hon inte kläckt en timme tidigare..

Tisdag 31/3
Jossi våran ayi började hos oss idag. tyckte det var riktigt kul och ville bjuda på lite kaffe när hon kom hit. Men det var ju inte ens att fundera på. Äh hon drog fram dammsugaren det första hon gjorde och började röja. Verkar otroligt go iallafall..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar