fredag 17 april 2009

Onsdag 8/4 Var på barnfika med barnen på greenvalley hos en norska familj. Åt lunch på altanen ca 20 gr ute. Underbart vårväder. Melker och Elsa busade med barnen i trädgården.

Torsdag 9/4 06.30 kom taxin och vi åkte till flygplatsen, och sedan iväg med flyget till Hongkong. Flygresan gick bra, men det är klart det är lite svårt för en snart treåring att sitta still i en flygstol när planet lyfter och landar. Och att äta med en ettåring i knät är också utslutet, så vi fick äta i omgångar =)
När vi landat åkte vi buss till hotellet och åt lunch. Efteråt tog vi en runda och kollade vad som fanns omkring hotellet. Det visade sig att vi bodde vid ett jättestort outlet varuhus, så där gick vi runt och strosade en stund. På kvällen tog Melker och Peter ett dopp i hotellets utomhuspol.

Fredag 10/4 DISNEYLAND!! Efter en brakfrukost tog vi tåget till Disneyland. Det var ett stationsbyte och då fick vi kliva på ett mussepiggtåg..
När vi var framme var det en jättepampig entre, med en stor fontän storslaget som disney är. Och disneymusiken började redan spelas när vi klev på mussepiggtåget. Vi började med att gå till tomorrowland. Där fanns buzz lightyear, Melker och Peter åkte bilbana vilket var mycket uppskattat hos Melker.Elsa sov under tiden. Efter att Elsa vaknat gick vi till fantasialand, där gick vi igenom en jättepampig borg eller det berömda (Disneyslottet). Där blev mottagna av askungen och Elsa fick förstås en puss på pannan...
Vi gick till nallepuh land, där åkte vi tåg ( som sagoslottet på liseberg) Elsa var lyrisk!
När vi gjort det gick vi och åt lunch i stora sallongen hos skönheten och odjuret. Mysigt tycker jag.. När vi ätit lunch gick vi på 3 D bio, Vi fick ha 3d glasögon på oss, men barnen tyckte det var otäckt när Kalle anka kom utklivandes från bioduken och ramlade in i väggen där han fastnade och sprattlade med fötterna. Lite svårt att förklara, men det var väldigt roligt...
Efter det åkte jag och Melker Dumbokarusellen, det var mindre lyckat. melker kom på innan starten att pappa inte var med, så han skrek väll sig igenom hela den åkturen...
Vi gick efteråt till en park där vi hälsade på mussepigg. Man kunde fotas tillsammans med mussepigg och alla andra figurer, men eftersom vi är i "papparazzis" hemmaland så var köerna enorma förståss och dom orkade vi inte med, vi nöjde oss med att vinka, på pluto, mussepigg Kalleanka osv. efter det gick vi och tittade på den stora disneyparaden, då var det riktigt varmt. Alla disneyfigurer var med på paraden förståss.
När paraden var slut gick vi och åkte "thomas"tåget runt parken, vi gick efter det och tittade lite i disneyshopen. Sedan funderade vi på om vi skulle orka med att gå till adventureland också eller om vi skulle ta en dag till på disneyland. Men vi bestämde oss för att köra på. Vi åt middag först på en asiatisk mys resturang... sedan gick vi på en flotte som tog oss till djungelGeorge, där fick vi klättra upp eller ta oss upp för trapporna till hans hem...
Barnen börjar nu gnugga sina ögon och klockan var 19.30 och det var dax att åka hem till hotellet..

Lö 11/4 Efter en hotellbrakfrukost gick vi till en väntekö där vi skulle åka linbana som skulle ta oss till Ngong Ping Temple. Det är en jättestor buddha som ligger på ett berg. Stor sevärdighet i HongKong. Vi stod nästan i kö i en timme innan det var våran tur att åka linbana, när vi stått i kön i nästan 45 minuter, gick kines tanterna som stått bakom oss i kön hela tiden, före oss. Ser man mord i blicken som svensk då eller. Men det är den mentaliteten kineser har med kösystem. Nej fru Bohman röt till och de små kinestanterna gick så snällt och ställde sig bakom oss igen..åh!.
När vi var framme vid templet gick det en jättelång trappa upp till buddha. Det var varmt och äh det orkade vi inte gå upp till. Vi var nöjda med att ta ett kort på oss framför det enorma trappan upp till buddha, sedan åkte vi linbana tillbaka. Det var som sagt varmt denna dag och vi tänkte att hoppa i plurret i hotellets utomhuspol vore skönt.Så det planerade vi och köpte med jordgubbar som gudomliga för att nämna i detta land och lite annat. När vi kom till polen så var det skuggsida och svinkallt, vilken besvikelse. Så det blev inte så mycket med det. Vi gick till en lekpark och lekte lite i stället..
Söndag 12/4 Bytte hotell och åkte in till centrala HongKong. Hade tänkt oss en shoppingdag i hongkong men när vi klev ut, utanför hotellets entre, så fattade vi ingenting. Det var som ett myrhav med människor. Blinkande lampor överallt och varuhus överallt, och man visste inte var man skulle börja. Efter att yrat omkring där en stund så gick vi tillbaka till hotellet. Utanför var det ju helt galet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar