lördag 7 mars 2009

snart en vecka!










idag är det lördag kväll, vi sitter här efter att barnen är i säng, denna natten som har varit är den första som dom har sovet med kina tid.... skönt!



Efter att jag fick den underbara iden att byta ut duschen i badrummet 3 dagar innan vi skulle åka, med det jobbet som det innebar tillsammans med flyttstädning och utrensning av huset var vi iväg!

Vi åkte ner till Göteborg med 2 hyrbilar, då vi inte fick den utlåvade minibussen. Det blev 2 opel vectra kombi istället,vi fick var sin så det funkade det med. Vi bodde på landvetter Flygplats hotel och hade chansen att se flygplan med melker redan kvällen innan. Vilka ögon han fick när vi stod 10m från ett riktigt flygplan!

Efter en härlig frukost så fick åke vi transfer till flygplatsen, och checkade in med alla 7 (!!!) väskorna, och 3 handbagage. Efter att det konstaterades att vi hade 60kg för mycket så tänkte vi att det inte var så farligt... Vi fick gå och betala övervikten på ett annat ställe, och insåg att det inte är billigt med övervikt om man säger så! ett råd: SE TILL ATT INTE HA ÖVERVIKT!!!

Första flygningen till Finland gick väldigt bra, barnen var nöjda och glada hela flygningen. Dom blev även mutade med festis och choklad, samt finsk kalle anka....

I helsingfors fick vi i oss en pizza innan det var dags för att gå ombord på det STORA planet. även detta var rätt okej, förutom det att melker inte ville somna när vi flyget ett tag, så när han väl somnade så var det nog bara 3,5 timme kvar av de 9,5 timmar som flygningen skulle ta. Han sov under landningen så då var han trött till slut.

Efter att ha hittat alla väskor och sulkyn så kom vi igenom tullen, och blev hämtade av mina kinesiska kollegor. det blev en full passat, plus en taxi.

Tisdagen:
När vi kom så var vi på TESCO (typ som ICA MAXI) och handlade, sen var vi på polisstationen och registerade oss. Sen var det mest packa upp som gällde och montera ihop barnens sängar som gällde innan vi stupade i sängen. Trodde vi, men barnen ville inte somna förrän vid 3 på natten, så vi glömde att ställa klockan.

Onsdag:
Vi vaknade vid 14:30... Nu var det brottom, för vi skulle till IKEA nu! Det blev tunnelbana i rusningstrafik, så nu vet vi hur det är. Alla kineser tittade på oss så jag trodde nästan att jag var Paris Hilton =) Man kan bara säga att man känner sig lite som en kändis när man är här borta, alla kollar på en och ler så där... Och barnen är nog dom mest fotograferade i hela kina efter den här vistelsen.
IKEA: samma som hemma, man känner igen sig... Vi tänkte att vi skulle äta där, så vi bjöd mina 2 kollegor från jobbet på mat. Dom beställde självklart samma som vi, artiga som dom är, och tog sedan fram sina pinnar för att äta köttbullar med potatismos och lingon. Melker tittade mycket frågande på dom och förstog inte vad dom gjorde, sen räckte han fram sin gaffel till den ena och sa: "här!". En go kille va? Resten av dagen gick åt till att packa upp, och öppna paket från IKEA, då man får det hemkört från IKEA samma dag som man handlar för 80kr. Bra service...

Trodde att vi fått barnen i säng i skaplig tid när dom somnade vid 20, men Elsa ville inte det så efter en timme så vaknade hon och höll igång till 2 på natten. Ddaaaa... En kort natt blev det, för dom skulle installera vårt modem vid 8:30, så då var det upp i ottan för att möta upp.

Torsdagen:
Gick åt till att komplettera i kylen, köpa en cyckel till melker och fixa med lite praktiska saker i lägenheten, och på kvällen så beställde vi hemleverans från Pizza Hut, 30 min senare så kom det en liten glad kines med ett freestyle i öronen och en lila stor dunjacka på moped med en plåtlåda på pakethållaren med våra 2 pizzor! det kostade hela 140kr, inkl. hemkörningen... Det kan man vänja sig vid! På kvällen fick vi barnen i säng vid 20 igen, och efter att barnen tydligen pratat sig samman så vaknade Melker istället vid 21 och höll igång till 1 ungefär! Ddaaa igen!

Fredag:
Morgonen efter med tändstickor för att hålla upp ögonen var det dags för läkarundersökning. Jimmy (min ena kollega) skulle hämta oss vid 6:30... (för att säkert komma i tid till mottagningen så var vi tvungna att åka tidigt sa han). Efter att han ringde vid 6:10 på telefonen och sa att han kom tidigare (som om en barnfamilj satt klar 20 min innan man ska nånstans, NOT!)
Efter att vi kom dit vid 7:15, så var det inte öppet... Vi åkte runt i bilen ett tag, sedan tappade barnen tålamodet, så vi åkte tillbaka. stället öppnade inte förrän 8, så det var bra att vi åkte 6:30...
Efter att ha gjort alla läkarundersökningar (som vi redan har gjort innan vi åkte och bifogat i ansökan) enligt löpande band princip i uppstessat tempo, så fick jag min första halva arbetsdag. Jimmy ville äta Lunch först, så det blev kinesisk lunch 10:00 utan frukost. Gjorde mina första möten medan Elinor och barnen var hemma. På kvällen gjorde vi ett försök till matlagning på kinesisk vis, gick åt h..te, trodde vi köpt mjöl, men var nog typ torkad ingefära, det äkligaste jag smakat! Barnen somnade vid 20 igen, och även Elinor i soffan.

Lördag:
Sov till klockan 9 (utan att barnen vaknade), sedan har vi varit på ett SPA och badat med barnen, ätit hamburgare och bara haft det bra! lyckades tom med en kinesisk rätt ikväll som var RIKTIGT bra, efter att ha kompeterat upp igen med mer råvaror. känn på den här:
Wokade nudlar med kyckling, röd chili, svamp, ångkokt salladslök och brockoli samt lite ljus soja... Nu är vi på gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar